Nice-Hockey

Koirat tärkeinä ja tällättyinä

Match Show'ssa Kerhomajan kentällä lähes 80 koiraa

 
Oli oikea koirien sunnuntai. Niin hyvänä lemmikkejä pidettiin: harjattiin, puunattiin ja annettiin makupaloja. Kelpasi siinä ylväänä tepastella tai vallattomasti juosta ritkuttaa kaiken yleisön silmäteränä. Tuomarit rapsuttelivat ja omistajakin rapsutteli. Oikein eduksensa kun osasi olla sai vielä palkintojakin.
Valkeakosken Nice-Hockeyn järjestämässä Match Show´ssa eli leikkimielisessä koiranäyttelyssä pelmahteli sunnuntaina lähes 80 koiraa.
Lapsi ja koira –kilpailuun osallistui 17 koiraa esittäjineen. Tuomarina toimineella Anne Rikkilällä oli vaikea tehtävä valita palkitut.
-Tärkeintä on koiran ja esittäjän suhde, se on kaiken A ja O. Lisäksi katson, että koira liikkuu terveesti eli sillä ei ole rakenteellisia vikoja.
-Hienoa, että neljän luokkapalkitun lisäksi järjestäjät palkitsivat kaikki lapsi ja koira –kisan osallistujat. Niin hienoja pareja kisassa oli.
-Kaikkinensa täällä on hirveän paljon hyviä koiria. Juuri tuomaroimassani isojen pentujen luokassakin kaksi parasta olivat rotunsa edustajina – kultainennoutaja ja tanskandoggi - ehdotonta ykkösluokkaa, kehui forssalainen Rikkilä.

”Nata kulki hienosti”

Ykköspalkinnon lapsi ja koira-kisassa Rikkilä jakoi 2,5 -vuotiaalle tiibetinspanielille Natalle, jota kehässä esitteli Santeri Salminen, 10 vuotta.
-Eka Match Show –esiintymiseni!  Jännitti vähän, mutta hauskaa oli. Hyvin Nata kulki vierellä, selvitti Santeri.
-Kymmenkunta kertaa ollaan näyttelyissä tai Match Show´ssa oltu mukana. Nyt oli Santerin vuoro esitellä. Välillä Valtteri, 7, on kehässä Natan tai Espanjasta adoptoidun Niilo-koiran kanssa, kertoi koirien omistaja ja poikien täti Suvi Salminen.
-Niin, ja onhan meillä vielä labratorinnoutaja kotona, muistutti poikien äiti Tanja Salminen.
Lapsi ja koira –luokan lisäksi kilpailuluokkina olivat isot ja pienet pennut sekä isot ja pienet aikuiset. Kilpailu oli avoin kaikenrotuisille rokotetuille koirille, myös monirotuisille.
Kilpailujen parhaan eli Best in Show´n ykköspalkinnon nappasi ylväs afgaaninvinttikoira Rasseli, omistajana Laura Vuorinen Tottijärveltä.