Nice-Hockey

Koiran ilma ei pelottanut koiraihmisiä

Nice-Hockeyn mätsärissä yli 70 koirakkoa

 
Nice-Hockeyn järjestämä järjestyksessään toinen Match Show eli epävirallinen koiranäyttely pidettiin 23. toukokuuta 2010. Tänäkin vuonna paikkana oli Valkeakosken jäähallin vieressä sijaitseva Kerhomajan kenttä. Hienot palkinnot sekä hyvät järjestelyt olivat houkutelleet sateisesta säästä huolimatta paikalle noin 70 koirakkoa Valkeakoskelta ja lähikunnista, olipa yksi osallistuja Espoosta saakka. Tuomareina Match Showssa toimi neljä aktiivista koiraharrastajaa Valkeakoskelta ja Akaan Viialasta. 
 
Match Show aloitettiin lapsi ja koira -kilpailulla, jonka voitti nuorimies Leevi kääpiövillakoira Sohvin kanssa. Myös kolme muuta lasta koirineen palkittiin pokaaleilla ja tavarapalkinnoilla. Heidän lisäkseen kaikki muutkin lapset olivat erittäin reippaita, esittivät koiransa mallikelpoisesti ja saivat myös muiston osallistumisestaan ”mätsäriin”.
 
Lasten kilpailun jälkeen aloittivat omissa kehissään muut luokat: pienet pennut, isot pennut, pienet aikuiset ja isot aikuiset. Pienen ja ison koiran eroksi oli tässä tapahtumassa määritelty 40 senttimetrin säkäkorkeus. Täysikasvuisena tuon rajan ylittävät koirat olivat siis ”isoja” ja täysikasvuisena tuon rajan alittavat ”pieniä”. Pennuiksi showssamme katsottiin alle yksivuotiaat koirat.
 
Jokaisessa luokassa palkittiin neljä parasta sinisen ja neljä parasta punaisen nauhan saanutta koiraa ruusukkeilla sekä sponsoriemme lahjoittamilla tavarapalkinnoilla. Jokaisen luokan voittajakoirat jatkoivat vielä Best In Show (BIS) -kehään kilpailmaan pokaaleista, tuotepalkinnoista sekä näyttelyn voittajan tittelistä. BIS-koiraksi tuomarit valitsivat tällä kertaa Lilja-nimisen koiran, joka on rodultaan Suomessa vielä melko harvinainen thai ridgeback dog. Kahdeksan parhaiten menestyneen koiran joukkoon ylsi  tänä vuonna myös monirotuinen koira.
 
Nice-Hockey kiittää kaikkia tapahtumaan osallistuneita ihmisiä ja koiria! Koirakot saivat hyvää harjoitusta esiintymisestä sadekelissä. Sateisesta säästä huolimatta järjestäjät olivat tyytyväisiä tapahtumaan. ”Pikkulinnut” ovat laulaneet kiitosta myös järjestäjille päin: kehät olivat mukavan tilavia, tuomarit ystävällisiä ja aikataulut pitivät hyvin. Myös buffetin tuotteet maistuivat erinomaisilta.
 
Kahden onnistuneen Match Shown perusteella Nice-Hockeysta uskalletaan luvata, että viimeistään ensi keväänä Nice-Hockey järjestää seuraavan Match Shown kaikenkokoisille ja -rotuisille koirille. Tervetuloa taas ensi kerralla mukaan niin uudet kuin jo tutut koirakot kannustajineen ja ihailijoineen!