Nice-Hockey

Perjantaiaamuna 28.10. Valkeakosken Nice-Hockey  pakkasi varustekassinsa peräkärryyn ja starttasi pikkubussinsa Wareenan pihasta kohti Keski-Suomea ja Piispalaa. Suomen Jääkiekkoliiton ja luonto- ja liikuntakeskus Piispalan järjestämään turnaukseen oli ilmoittauduttu jo hyvissä ajoin keväällä. Yli 30-vuotiaille naisharrastelijoille tarkoitettu perinteikäs mammaturnaus pelattiin tällä kertaa yksinkertaisena sarjana, ja kisaamaan oli saapunut seitsemän joukkuetta eri puolilta Suomea.

Nice-Hockey ja Haukiputaan Lämy-Akat saivat kunnian korkata jään perjantaina klo 18. Tuomarilinja oli tiukka, ja jäähykopin ovi kävi molemmille joukkueille. Rikkonaisesta pelistä huolimatta Nice-Hockeyn syötöt napsahtelivat näyttävästi lapaan ja Emma Seppänen puolusti maaliaan esimerkillisesti, joten summerin soidessa lukemat taululla olivat Nice-Hockeylle 4–2. Sen jälkeen oli mukava siirtyä rantasaunalle rentoutumaan ja takkatupaan lätyn paistoon.

Lauantai alkoi helpolla 4–0-voitolla tutusta vastustajasta, Ylöjärven Ma-Donnista. Viisikkopeli toimi loistavasti, ja peli pyöri enimmäkseen vastustajan kenttäpuoliskolla.

Päivän toisessa pelissä vastaan asettui turnauksen ennakkosuosikki Pirkkalan Pingviinit. Nice-Hockey johti peliä 3–1, eikä edes turnauksen maalitilaston kirkkaasti voittanut Naganon olympiamitalisti Marika Pikkarainen pystynyt läpäisemään Nice-Hockeyn horjumatonta puolustusta. Harmillisella viime hetken maalillaan Pingviinit kuitenkin tasoitti pelin, mistä seurasi rangaistuslaukauskilpailu. Viimeiseen pariin saakka tasaisessa rankkarikisassa Nice-Hockey kärsi kirvelevän tappion, mutta ottelusta silti yksi piste Nice-Hockeylle.

Turnauksen kaikki pelit lähetettiin nettitelevisiosta suorana lähetyksenä, joten Nice-Hockeyn fanit seurasivat sankoin joukoin otteluita kotona omilla tietokoneillaan. Kannustuksesta ja joukkueen mahtavasta yhteishengestä huolimatta päivän viimeisestä pelistä jouduttiin kirjaamaan niukka 3–4-tappio, joka jäikin Nice-Hockeyn ainoaksi tappioksi varsinaisella peliajalla. Kulta oli jo lähes näpeissä, ja pienellä taktisella ajanpeluulla tulos olisi voinut olla toinen. Revanssi Pingviinitkin kakkoseksi jättäneistä Salon Jäähisistä otetaan vielä!

Lauantai-illan tankkauksen, kylpylässä kellumisen ja nauruterapian ansiosta sunnuntaiaamuun herättiin uusin voimin. Tällä kertaa Nice-Hockey oli täysin pitelemätön. Aamupelissä poimittiin Kuopion Kalpa-Leidien päänahka numeroin 3–0, ja Mesirantakin sai maalillaan jo vähän hikeä pintaan. Turnauksen viimeisessäkään pelissä ei luistin painanut, vaan Tampereen Kohottaria vastaan nakuteltiin komeat päätöslukemat 8–0.

Turnauksesta siis Nice-Hockeylle pronssia, eniten tehtyjä maaleja, vähiten päästettyjä maaleja, maailman paras joukkuehenki, kolme nollapeliä ja tehopinnoja tasaisesti kummallekin kentälliselle.

Tästä on hyvä jatkaa kohti Hämeen aluesarjan ensimmäisiä turnauksia Jämsässä ja Hämeenkyrössä!